25 iunie 2012

Retete naturale pentru femei, vALLuntar


"Sanatatea este un cuvant mare. Ea cuprinde nu numai corpul, mintea si spiritul, ci si perspectiva unui om" spunea James H. West. Cu totii ne dorim sa fim sanatosi, sa traim cat mai mult, fara a apela prea des la medici. Pentru aceasta trebuie insa sa fim constienti de faptul ca multe dintre remedii, terapii, retete, regimuri, tratamente simple si nepericuloase le putem face chiar noi insine acasa, in cazul unor afectiuni mai putin complicate sau in asteptarea unui cadru medical.

"Retete naturale pentru femei", scrisa de Susan Berg si echipa redactionala "Prevention Magazine" reprezinta ce de-a doua carte pe care mi-am comandat-o de la Editura ALL. Va marturisesc ca este o carte complexa, ce nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca voastra. De ce? Caci va ajuta si va invata ceea ce trebuie sa faceti pentru a vindeca peste 100 dintre cele mai frecvente probleme de sanatate, fara a folosi medicamente, ci doar pe baza de plante, vitamine, yoga, bai, aromaterapie, si homeopatie. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa le descoperiti pe cele care functioneaza pentru voi si sa le adaugati propriului repertoriu de tratamente.

Prietena mea, Cristina este o fire cocheta si care are mare grija de sanatatea ei. De o saptamana face constant la un salon de infrumusetare, sedinte de electrostimulare pentru muschi. Singura problema ce o necajeste dupa aceasta activitate este ... durerea post-exercitii fizice. "Acest lucru se intampla pentru ca aparatele sunt proiectate pentru barbati care au chiar si cu 85% mai multe fibre musculare decat femeile", explica dr. Karen Rucker, presedinte al Departamentului de medicina fizica si reabilitare la Virgnia Commonwealth University din Richmond. Ceea ce trebuie facut este sa o luati usor. Daca ati muncit din greu, este tentant sa va prabusiti direct pe scaun apoi. Pentru a va mentine mobilitatea, continuati sa faceti cu moderatie, exercitii - adica nu atat de intens incat sa incepeti sa transpirati sau sa resimtiti durere acuta. Daca va dor picioarele, mergeti pe jos in jurul blocului de exemplu, accelerand pasul pe masura ce durerea sau senzatia de intepenire dispare. Mai mult, puteti folosi un unguent homeopat ce contine Arnica (o gasiti la magazinele naturiste si farmacii specializate). Dr. John Collins, specialist naturopat si homeopat, profesor asociat de homeopatie la National College of Naturopathic Medicine, Portland, Oregon sugereaza folosirea de Traumeel. Masati unguentul pe zona dureroasa de patru ori pe zi pana cand nu va mai doare. Apoi repetati doar atunci cand durerea reapare.

In continuare, am sa va scriu cateva recomandari, pentru a va convinge intru-totul ca acest manual de retete traditionale, nu poate lipsi din casele voastre:

- in cazul in care va simtiti obositi dupa-amiaza, incercati o combinatie de carbohidrati si cofeina. Cateva grame de smochine consumate cu o cana de cafea, ciocolata calda sau o cola dietetica intre 15:30-16:30 va vor reinnoi rezervele de energie pentru aproximativ inca sase ore.

- femeile care apeleaza la diete rapide sau isi supravegheaza in mod cronic greutatea reusesc foarte des sa nu manance suficient si au o cantitate mai mica de fier in organism. Alternative? Consumati o portie de 100 g de carne de vita. Mestecati bine fiecare inghititura. Acest lucru asigura ca digestia carnii se realizeaza corespunzator si fierul este bine absorbit.

- o cantitate de 120 ml de suc de morcovi, telina sau patrunjel la pranz si cina ofera toate vitaminele si mineralele de care aveti nevoie fara a va afecta scaunul. Fie le cumparati de la supermarket, fie vi le preparati singuri acasa folosit un blender sau storcator de fructe.

- daca doriti sa slabiti in mod vizibil si permanent, exista o singura "formula" care functioneaza: trebuie sa ardeti mai multe calorii decat consumati.

- daca aveti probleme menstruale, beti ceai de ghimbir. Reduce inflamatia si spasmele musculare, dilata vasele de sange, crescand astfel circulatia sanguina si are efect incalzitor, energizant pentru a alunga lenea.

Natural este mai bine. Dar totul tine de sincronizare. Veti vedea.

Acest articol face parte din Campania vALLuntar initiata de Grupul Editorial ALL. Pentru fiecare articol scris, echipa ALL va lucra 15 minute pentru un centru ales de bloggeri, iar pentru fiecare comentariu referitor la carte si la campanie se mai adaugă încă 3 minute de voluntariat. Centrele vor fi alese de către primii trei bloggeri ce vor aduna cele mai multe minute.

Ma ajutati sa ii pun la treaba pentru minunatii copii de la Asociatia Down Bucuresti? Astept in numar cat mai mare, comentariile, reactiile, gandurile si intrebarile voastre. Nimeni nu va ramane fara raspuns! START!